Кино

Тъмни сенки

Жанр Комедия, Фентъзи, Мистерия
Режисьор Тим Бъртън
Участват Мишел Пфайфър, Джони Деп, Ева Грийн, Кристофър Лий, Хелена Бонъм Картър, Джони Лий Милър, Джаки Ърл Хейли
Година 2012
Времетраене 113 минути
IMDB

Режисьорът Тим Бъртън пренася култовата класическа поредица „Тъмни сенки“ на голям екран.

 През 1752 г. Джошуа и Наоми Колинс заедно с невръстния си син Барнабас отплават от Англия, за да започнат нов живот в Америка. Но дори океанът не може да отмие тайнственото проклятие, което тегне над семейството им. Две десетилетия по-късно светът е в краката на Барнабас (Джони Деп) – или поне градчето Колинспорт, щата Мейн. Собственикът на имението Колинууд е богат и влиятелен плейбой в разцвета на силите си, който допуска гибелната грешка да разбие сърцето на Анджелика Бушард (Ева Грийн). Вещицата (в пълния смисъл на думата) Анджелика го обрича на съдба, по-лоша от смъртта: тя го превръща във вампир и го погребва жив.

Два века по-късно Барнабас е освободен от своя гроб и се връща в доста променения свят на 1972 година. Той пристига в Колинууд и открива, че от някогашното величествено имение са останали само руини, населявани от жалките останки на фамилията Колинс, всеки от които крие своите мрачни тайни. Главата на семейството, Елизабет Колинс Стодард, (Мишел Пфайфър) се обръща за помощ към психиатърката д-р Джулия Хофман (Хелена Бонам Картър), за да й помогне да преодолее своите тревоги.

В имението са отседнали нейният брат и пройдоха Роджър Колинс (Джони Лий Милър); непокорната й дъщеря тинейджърка Каролин Стодард (Клоуи Морец) и преждевременно развитият за възрастта си 10-годишен син на Роджър, Дейвид Колинс (Гъливер МакГрат). Мистерията се простира отвъд фамилията в лицето на пазача Уили Лумис (Джаки Ърл Хейли) и новата бавачка на Дейвид, Виктория Уинтърс (Бела Хийткот).

Все още няма коментари. Напиши първия коментар

Трейлъри от "Тъмни сенки"

Снимки от "Тъмни сенки" (4)

рекламирай тук