Кино

Игрите на глада

Жанр Драма, Екшън, Фантастика, Трилър
Режисьор Гари Рос
Участват Доналд Съдърланд, Стенли Тучи, Уди Харелсън, Уес Бентли, Елизабет Бенкс, Джош Хъчърсън, Дженифър Лоурънс
Година 23.03.2012
Времетраене 142 минути
IMDB

Действието се развива в недалечното бъдеще, когато Съединените Американски Щати вече не съществуват, а на тяхно място се е появила малката държава Панем.

Всяка година в утопичната държавата, появила се сред развалините на някогашната Северна Америка, се провеждат Игри на глада. В тях всеки от дванайсетте й окръга е принуден да излъчи едно момче и едно момиче, тийнейджъри на възраст между 12 и 18 години, за да се състезават до смърт. . Отчасти извратено зрелище, отчасти правителствена тактика за сплашване,

"Игрите на глада" са събитие, предавано по националния телевизионен ефир, в което участниците трябва да се борят, докато остане само един оцелял. Изправена срещу отлично тренирани трибути, готвили се за игрите през целия си живот, 16-годишната Катнис Евърдийн става участничка в 74-те "Игри на глада", за да спаси сестра си от принудата да се състезава.

Тя може да разчита единствено на изострените си инстинкти и на наставничеството на пропилия се бивш победител Хеймич Абърнати (Уди Харелсън). Само един от 24-те състезатели може да оцелее, да спечели и да се върне у дома. Ако Катнис иска някога се завърне вкъщи, в Окръг 12, трябва да направи невъзможен избор на арената, между оцеляването и човечността, между живота и любовта.

"Игрите на глада" e основан на първия роман от трилогията бестселъри на Сюзан Колинс. Книгата е отпечатана в тираж от 3 милиона екземпляра само в САЩ.

Все още няма коментари. Напиши първия коментар

Трейлъри от "Игрите на глада"

Снимки от "Игрите на глада" (4)

рекламирай тук